Българското издание на списанието за бизнес и финанси Форбс“ състави класацията на компаниите, които не

...
</TD
>Българското издание на списанието за бизнес и финанси Форбс“ състави класацията на компаниите, които не
Коментари Харесай

Вижте кои са частните компании в България, които имат най-много служители

Българското издание на списанието за бизнес и финанси " Форбс “ състави класацията на фирмите, които не са държавни, с най-вече чиновници в България

Класацията се казва Forbes 1000 Employers и включва частни компании, регистрирани в България, и които имат по най-малко 1000 чиновници.

От нея става ясно, че търговията на дребно и банкирането към момента са измежду водещите работодатели в страната. Към тях се прибавят и осведомителните технологии, където чиновниците биват привлечени от високи заплати и разнообразни обществени придобивки.

И до момента в който в софтуерната промишленост се влиза относително мъчно поради нуждата от подготовка, в някои аутсорсинг компании, които се занимават с обслужване на клиенти,  критериите за влизане са много по-ниски.

Ето първите 10 огромни компании, които са с най-много служители.

1. КАУФЛАНД БЪЛГАРИЯ ЕНД КО

Търговия - 7410 чиновници

С 1.9 милиарда лева годишни доходи към края на 2021 година, веригата хипермаркети е освен най-големият частен шеф, само че и една от най-големите компании в България. Само в София има над 10 хипермаркета с марката Kaufland. Последната инвестиция в нов обект в столицата е за 37 млн. лева в кв. " Люлин “.

2. БАНКА ДСК

Финанси - 5299

Макар да не е най-голямата като активи, Банка ДСК разполага с най-вече чиновници измежду финансовите компании. През 2022 година чистата облага на Банка ДСК, която е част от унгарската финансова група OTP, е над 560 млн. лева Нито една друга банка, оперираща в България, не може да се похвали с толкоз висока облага за миналата година.

3. БИЛЛА БЪЛГАРИЯ

Търговия 4943 служители

BILLA продължава да развива логистичната си мрежа, което подсказва за предстояща бъдеща агресия. През септември компанията разгласи, че стартира градежа на логистична база покрай Стара Загора, която ще обслужва доставките в Централна и Южна България. Инвестицията е за 50 млн. лева и се чака да бъде открита през 2025 година

4. ВИВАКОМ БЪЛГАРИЯ

Телекомуникации 4531 служители

Наследникът на държавния телеком БТК окрупнява от ден на ден позициите си на всички фронтове на телеком пазара. По-рано тази година Vivacom сполучливо завърши няколко покупко-продажби за придобиването на малките екрани, интернет снабдители и компания за полагане на кабели. Това стана макар обжалване от страна на директните й съперници на пазара – А1 и Yettel.

5. КОЛПОЙНТ НЮ ЮРЪП

4526.5 служители

Най-голямата аутсорсинг компания в България по брой на чиновниците стартира като дребен колцентър. Бързият й напредък през годините притегля вниманието на канадската Telus, която купи " Колпойнт Ню Юръп “ и я трансформира в един от главните си офиси в международен мащаб.

6. ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА

Финанси 4069.62 служители

ОББ стана най-голямата банка по активи в България, откакто погълна бизнеса на Raiffeisen в България. Сделката, която се прави оценка на към 1 милиарда евро, беше последвана от нескончаем развой по ребрандиране и консолидиране на системите на двете банки.

7. ЛИДЛ БЪЛГАРИЯ ЕНД КО

Търговия - 4047 чиновници

С над 100 магазина в цялата страна, дискаунт веригата Lidl от време на време открива нови работни места в огромните и приблизително огромните градове. Компанията набира чиновници с нападателна рекламна акция, в която намерено декларира стартовите заплати и други придобивки за бъдещите чиновници.

8. СОТ-СИГНАЛНО ОХРАНИТЕЛНА ТЕХНИКА

Охранителна активност - 3999 служители

Това е една от най-големите охранителни компании в България. Броят на чиновниците й надвишава популацията на редица дребни български градове.

9. УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

Финанси - 3812

Дългогодишният водач на банковия пазар в България към този момент не е преди всичко по активи. Въпреки това, с съвсем 4000 чиновници, банката продължава да е един от най-големите частни работодатели в страната.

10. ДИ ЕКС СИ БЪЛГАРИЯ

ИТ - 3811

Част от световната компания DXC, българското сдружение е едно от най-големите в страната, разрастващо действия в областта на осведомителните технологии. Компанията промотира своя virtual-first модел, който разрешава на чиновниците да работят от всяко място на България.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР